Verkleinen Vergroten  
 
  start » archief » artikel reacties  
 

Nieuws en evenementen...

zoeken:
 
     
 

 •  Welkom

 •  Nieuws

 •  De EGD&P?

 •  Ontdek het erfgoed

 •  Steun ons!

 •  Contact

 •  Veelgestelde vragen

 English page

  Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/b/d/f/egdp.be/httpd.www/news/upload/functions.php on line 1751 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/b/d/f/egdp.be/httpd.www/news/upload/functions.php on line 1754

Persvoorstelling en symbolische protestactie van de EGD&P

Geplaatst door EGDP op 14-04-2011
 

De Erfgoedgemeenschap Doel & Polder heeft in de ochtend van 14 april een persvoorstelling gehouden in de Olifantshoef aangaande de erfgoedproblematiek van Doel en de polders.

Met deze voorstelling trachten wij het grote publiek bewust te maken van de ingrijpende gebeurtenissen die de polders te wachten staan. Het AfbakeningsGRUP voor de haven van Antwerpen zal een onvoorstelbare impact hebben op het erfgoed van 1500 hectaren (15kmē) polders in Doel. Tientallen hoeves en het historische landschap van Doel zullen daarbij vernietigd worden. Hiervan hebben we reeds een voorsmaakje gekregen bij de aanleg van de natuurcompensaties in het kader van het Deurganckdok.

De EGP&P hekelt ook het feit dat er geen algemeen concreet plan bestaat voor het erfgoed van Doel en de polders. Nu worden door verschillende beleidsniveau's acties ondernomen zonder enige visie en met kwalijke gevolgen voor het erfgoed. Een treffend voorbeeld hiervan is de verplaatsing van het Britse Oorlogsmonument door het gemeentebestuur van Beveren. In de voorstelling werd door ons een kader geschetst waarin wij aangeven wat een 'goed' erfgoedbeleid dan wel dient in te houden.

Wij blijven verder ijveren voor het behoud van de volledige streek en zijn erfgoed. Voor ons is de uitbreiding van de Antwerpse haven perfect mogelijk zonder dat de polders van Doel opgeofferd dienen te worden. In de ogen van de EGD&P betekent erfgoed een meerwaarde voor de samenleving.

Tot slot hielden wij een symbolische protestactie waarbij een persiflage van het bekende schild voor beschermde monumenten aan de Olifantshoef werd bevestigd. Op het schild staat de vermelding 'Onbeschermd Monument', wat zoveel betekent als: dit waardevol erfgoed wordt bedreigd en moet gevrijwaard blijven van vernietiging. De persiflage staat hieronder afgebeeld. Bij deze willen wij ook onze dank betuigen aan de bewoners van de Olifantshoef om ons hun prachtige schuur ter beschikking te stellen voor de persvoorstelling.

Hier vindt u de voorstelling terug.

 
Reacties
 
Nog geen reacties ontvangen.
<<< Vorige 1 Volgende >>>

Reageren
Naam
Email (optioneel)
:: Reactie ::
;):weirdo::unsure::s:roll::push::puke::oh::o:love::idea::huh::hmm::eek::amazed::\'(:P:O:D:@:):$8)
Bold Italic Underline Strikethrough Subscript Superscript Font color Font Family Font Size Left Align Center Align Right Align Teletype Horizontal Line Marquee Quote Flash Image Image E-mail link hyperlink List
Resterende karakters
CAPTCHA
Code (vul de getoonde anti-spamcode in aub)
Wachtwoord (enkel geregistreerde gebruikers)

 

 

 
         
ontwerp & ontwikkeling: www.stipdc.com