Verkleinen Vergroten  
 
  start » archief » artikel  
 

Nieuws & evenementen...

zoeken:
 
     
 

 •  Welkom

 •  Nieuws

 •  De EGD&P?

 •  Ontdek het erfgoed

 •  Steun ons!

 •  Contact

 •  Veelgestelde vragen

 English page

 

Erfgoeddag 2012: In het fietsspoor van de polderheld

Geplaatst door EGDP op 05-04-2012

De Erfgoedgemeenschap Doel&Polder organiseert op zondag 22 april een fietstocht doorheen Doel en de polders.

De fietstocht heeft een lengte van 25km. In Doel worden verschillende monumenten opengesteld waaronder de kerk, de kloosterkapel en het Hooghuis (vanaf 14u). In de monumenten wordt u te woord gestaan door mensen die een band hebben met het monument. Op Ouden Doel wordt een historische hoeve opengesteld waar actiecomité RODS u ontvangt.

U krijgt een brochure die u doorheen de polders gidst. Deze brochure staat in het teken van het thema 'Helden'. U leest verhalen langsheen de fietstocht over de mensen die de polders hebben ingedijkt, de kloosterzusters van Doel, de Engelse soldaten van WO II die in Doel hebben gevochten, de boeren en andere polderhelden. Van 10u tot 18 is deze brochure gratis verkrijgbaar in gemeenschapshuis De Doolen (Engelsesteenweg 8, Doel).

Verder is het mogelijk om vrij deel te nemen aan rondleidingen met gids door Doel. Deze starten om 14u en 16u in De Doolen.

In de kloosterkapel wordt een tentoonstelling ingericht over Doel en de polders.

Met de overzet kan u naar Lillo waar een tentoonstelling wordt georganiseerd in de kerk in het kader van Erfgoeddag. De overzet is gratis en vaart om het uur van 10u30 tot 19u.


U kan kosteloos fietsen huren op de kerncentrale.

!Belangrijk voor zij die een fiets willen huren op de kerncentrale!
U kan uw wagen achterlaten op de parking van de kerncentrale. Er wordt voorzien in een depannagedienst op de fietsroute. Indien u pech heeft met uw fiets, kan u bellen naar het Doel Infocenter. Zij zullen u een nieuwe fiets brengen.

Nadat u uw fiets heeft afgehaald, rijdt u naar De Doolen in Doel. Daar krijgt u de gidsbrochure en is het startpunt van de fietstocht. De fietsen moeten ten laatste om 17u30 worden teruggebracht.

Bij het lenen van een fiets worden uw identiteitsgegevens genoteerd.U kan uw wagen parkeren op de parking van de kerncentrale (zie rode pijlen). Via een tunnel bereikt u te voet het Doel Infocenter. Daar vraagt u uw fiets aan. Vervolgens fietst u naar De Doolen (blauwe pijlen).Deze fietstocht wordt gerealiseerd met de steun van Erfgoedcel Waasland en de Vlaamse overheid

aanraden :: reacties 0

 

 

 
         
ontwerp & ontwikkeling: www.stipdc.com